Tapahtuma

Pitäisikö huolestua -webinaarisarja

Ajankohta
11.3.2021, 20.4.2021 ja 20.5.2021

Paikka
Verkkolähetys

Ilmoittautuminen
Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua

Digitalisoituminen on muuttanut vauhdilla arkipäiväämme, kun yksityiset ja julkiset palvelut ovat siirtyneet verkkoon. Myös vapaa-ajanvietto ja sosiaaliset suhteet ovat muuttuneet vuosikymmenten takaisesta. Koronakriisi on vielä vauhdittanut tätä muutosta, ja pakottanut lähes kaikki digiloikkaan. Tässä kolmen webinaarin sarjassa keskustellaan digitalisoitumisen vaikutuksista arkeemme.

Sarjan järjestää Strategisen tutkimuksen ohjelma Kulttuuri teknologisoituvassa yhteiskunnassa. Tutkijat tarkastelevat digitalisoitumista tuoreiden tutkimustulosten valossa, ja eri sidosryhmiä edustavat keskustelijat tuovat esiin digitalisoitumisen laajoja yhteiskunnallisia kysymyksiä.

Tilaisuudet juontaa viestintäjohtaja Panu Mäenpää.

Teemat ja keskustelijat:

11.3.2021 klo 15-16.30
Pitäisikö huolestua, jos julkiset palvelut ovat vain digiä?

Keskustelijoina neuvotteleva virkamies Marjukka Saarijärvi valtiovarainministeriöstä, pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell Kuluttajaliitosta, tutkimusprofessori Tarja Hepomäki DigiIN-tutkimushankkeesta ja apulaisprofessori Karoliina Talvitie-Lamberg IDA-tutkimushankkeesta.

20.4.2021 klo 15.00-16.30
Pitäisikö huolestua, jos raha on vain digiä?

Keskustelijoina professori Mika Pantzar Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksesta, professori Terhi-Anna Wilska DigiConsumers-tutkimushankkeesta, tutkija Jukka Ruohonen IDA-tutkimushankkeesta ja talousneuvonnan asiantuntija Erkki Ukkola.

20.5.2021 klo 15.00-16.30
Pitäisikö huolestua, jos ajankäyttö ja sosiaaliset suhteet ovat aina digiä?

Keskustelijoina mm. Suomen alueen yhteiskuntasuhdejohtaja Heidi Jern Googlesta, professori Susanna Paasonen IDA-tutkimushankkeesta ja professori Kirsti Lonka DigiConsumers-tutkimushankkeesta.

Lisätietoja:

Kulttuuri teknologisoituvassa yhteiskunnassa –ohjelman ohjelmajohtaja Minna Lammi, etunimi.sukunimi(at)helsinki.fi