Uutinen

Heidi Härkönen sai Ansioituneen nuoren tutkijan palkinnon Lapin yliopistolta!

Vuoden väitöskirjana vuosipäivän juhlassa palkittiin Heidi Härkösen oikeustieteiden väitöskirja Fashion and copyright: protection as a tool to foster sustainable development. Arviointiryhmä perusteli päätöstä seuraavasti:

Heidi Härkösen Fashion and Copyright: Protection as a Tool to Foster Sustainable Development -väitöskirja tuo muotioikeuden suomalaiseen oikeudelliseen keskusteluun erityisesti kestävyystavoitteiden näkökulmasta. Väitöstutkimus koostuu viidestä monitieteisestä tutkimusartikkelista, joissa yhdistetään perinteisiä oikeustieteen menetelmiä uuteen aiheeseen ja tarkastellaan niiden kietoutumista kestävään kehitykseen.

Erityisesti väitöskirjan tutkimusaiheen rajaus ja monitieteinen lähestymistapa on onnistunut. Selkeä metodologioiden ja menetelmien käyttö osoittaa Härkösen tuntevan hyvin tutkimusaiheensa. Härkönen navigoi väitöskirjassaan taidokkaasti häilyvän ja hankalan tekijänoikeussuoja -käsitteen kanssa muuttaen tutkimuksen suuntaa tarpeen vaatiessa. Härkösen väitöskirja on kiinnostava lukukokemus, ja hän tuo rohkeasti esiin omat kantansa. Härkösen väitöskirja luo erinomaisen pohjan muotioikeuden jatkotutkimukselle. Lisäksi Härkösen tutkimuksella on myös yleisempää yhteiskunnallista ja kulttuurista merkitystä.

IDA onnittelee Heidi Härköstä palkinnosta lämpimästi!